Tipspromenad under Påskmingel i Tångenparken.

Över 50 barn gick tipspromenad under Långfredagens Påskmingel och 15 vinnare har informerats. Vi är otroligt stolta över hur duktiga alla barnen var både på att svara på frågorna och att gissa på antalet bönor. Nästan 100 blanketter från vuxenpromenaden lämnades in och fyra vinnare blev kontaktade. Med tanke på hur många som svarade rätt var det tur att vi hade med utslagsfrågan gällande antalet bönor i en burk.

Tångens byalag vill även tacka Huset Brevé och Barngarderoben som bidrog med väldigt fina priser till barnens tipspromenad. Och Hamngatan 19, Carlssons El, Bertils Järn och Kerstins Shop som bidrog med priser till vuxenpromenaden.

Vi försökte vara kluriga och ställa frågor som lyfte fram olika verksamheter som bedrevs på Tången förr i tiden samt att komplettera med barnfrågor som skulle anspela på respektive verksamhet. Vi förstår att vi måste vara än klurigare nästa gång.

Rätt svar på vuxenfrågorna:
Fråga 1 Post (X)
Fråga 2 Frisör (1)
Fråga 3 Godis o Tobaksaffär (2)
Fråga 4 Torka sill och Makrillgarn (X)
Fråga 5 Livsmedel o Skeppshandel (2)
Fråga 6 Torka fiskevader (2)
Fråga 7 Kafé (X)
Fråga 8 Bageri (1)
Fråga 9 Regnklädesfabrik (1)
Fråga 10 Kiosk (X)
Fråga 11 Livsmedelsbutik (X)
Fråga 12 Fotograf (1)
Fråga 13 Post (2)
Fråga 14 Blomsteraffär (X)

De rätta svaren på barnens promenad var:
Fråga 1 Brevbärare (X)
Fråga 2 Sax (1)
Fråga 3 Påskharen (2)
Fråga 4 Eremitkräfta (X)
Fråga 5 Sommarmust (X)
Fråga 6 Rom (X)
Fråga 7 Kaffeböna (1)
Fråga 8 En sockerbagare (1)
Fråga 9 Blåkulla (2)
Fråga 10 Godis (1)
Fråga 11 Honung (X)
Fråga 12 Påsklov (1)
Fråga 13 Ryska Posten (2)
Fråga 14 Hästhov (1)

Utslagsfråga: 174 bönor.